« Zpět

ČEFTAS spustila sbírku na podporu finanční gramotnosti mladé generace České republiky

| 10. ledna 2024 - 12:25 | Zprávy

Česká fintechová spolu s Institutem Ekonomického vzdělávání (INEV) a Nadačním fondem Podpořit se zaměřila na finanční gramotnost mladých lidí v České republice. Pro její podporu spustili vánoční dobročinnou sbírku, která má za cíl získat finanční prostředky pro realizaci výuky finančních dovedností na školách. Iniciativa vznikla jako odpověď na stále se zvyšující potřebu vzdělávání a podpory v oblasti finančního rozhodování mladé generace.

„Stojím za názorem, že finanční gramotnost je klíčovým aspektem pro životy jednotlivců, ale i společnosti jako celku. Finanční technologie se rychle vyvíjejí a komplexnost moderního finančního prostředí nám nedává na výběr. Mladé generaci musíme poskytnout nástroje a znalosti, které jim umožní správně a odpovědně nakládat s penězi,” říká Radim Oulehla, předseda správní rady nadačního fondu Podpořit.

Miroslav Lukeš, Předseda představenstva České fintechové asociace, k tomu řekl: „Tato iniciativa je významným krokem pro podporu finanční gramotnosti v naší společnosti. Zapojením fintechů, jejich partnerů a jednotlivců do této akce nejen šíříme povědomí o důležitosti finančního vzdělání, ale také přímo přispíváme k zavedení těchto programů ve spolupráci s Institutem ekonomického vzdělávání – INEV a Nadačním fondem Podpořit. Je to skvělá příležitost ukázat, jak může fintech komunita přispět k lepší budoucnosti.”

Podpora finanční gramotnosti mladých lidí je investicí do budoucnosti. Tato dobročinná sbírka má za cíl vytvořit možnost, kde mladí lidé získají nejen teoretické znalosti, ale také praktické dovednosti potřebné k efektivnímu řízení svých osobních financí. Asociaci se ve sbírce zatím podařilo získat skoro 100 tisíc korun.

Jak podpořit sbírku na finanční gramotnost?

Všichni, kteří chtějí přispět k této důležité věci, mohou tak učinit prostřednictvím oficiálního webového portálu sbírky. Finanční prostředky získané touto sbírkou budou použity na realizaci programů a projektů zaměřených na finanční gramotnost mladých lidí v České republice.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.