« Zpět

Místenky jsou od zítřka volitelnou součástí jízdenek z eShopu a telefonického prodeje

| 23. ledna 2009 - 12:03 | Zprávy | E-bankovnictví

Zákazníci Českých drah, kteří nakupují jízdenky na eShopu nebo na lince Kontaktního centra ČD, si mohou od zítřka vybrat, zda chtějí jízdní doklad včetně místenky nebo se obejdou bez ní. Místenky budou nově volitelnou součástí vnitrostátních internetových jízdenek na rychlíky, expresy a vlaky IC a EC a podmínky prodeje se přiblíží nákupu v pokladních přepážkách.

 

Tato změna se dotkne asi sedmi procent zákazníků eShopu. Změna se nijak netýká nákupu dokladů pro vlaky SC Pendolino, jízdenek eLiška nebo zvýhodněných jízdenek do zahraničí.
Pokud bude cestující požadovat k internetové jízdence na dálkové vlaky ČD také místenku, zaplatí za ni podobně jako na pokladních přepážkách, cena místenky z eShopu ale bude díky programu ČD Bonus o 3 % nižší. Navíc cestující nově dostane možnost koupit si jízdenku na konkrétní spoj i bez místenky.
Za internetovou místenku zaplatí cestující s In-kartou / Rail plus 33,95 Kč, bez zákaznické karty pak 67,90 Kč. Pokud cestující vyplní při nákupu číslo své platné In-karty s aktivovanou elektronickou peněženkou, připíší mu České dráhy další bonus ve výši 3 % z ceny nákupu.
Doposud České dráhy prodávaly místenku pro vlaky EC, IC, Ex a R přes internet jako bezplatnou součást jízdenky s cílem motivovat touto marketingovou nabídkou cestující k nákupu přes internet a telefon. Od prosince ale ČD zvýhodnily nákup přes internet a telefon jinými způsoby, například automatickou slevou 3 % a další slevou 3 % pro držitele In-karty s aplikací elektronické peněženky. Prodej místenek se tak dostává do standardního volitelného režimu – stejného, jako při nákupu u pokladny.
Změna se nicméně dotkne jen asi sedmi procent zákazníků eShopu a telefonického prodeje. Téměř 60 procent z celkového počtu prodaných jízdenek přes eShop totiž tvoří eLišky, tři procenta připadají na eTikety do zahraničí a zbylých 30 % na doklady na vlaky SC Pendolino.
Podmínky prodeje jízdenek na vlaky SC Pendolino, kontingentních nabídek eTiket do zahraničí a jízdenek eLiška se nemění.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.