« Zpět

Česká spořitelna: „Odpovědné“ investice jsou již pro každého

| 26. října 2021 - 9:00 | Zprávy | Podílové fondy

Lídr na trhu klimatizací ve Spojených státech (Trane Technologies), globální společnost v oblasti zdravotnické péče (Abbot Laboratories), anebo softwarový gigant Adobe Inc. I tyto firmy se staly součástí nových „udržitelných“ investičních portfolií, které začíná nabízet Česká spořitelna drobným investorům.

Česká spořitelna představila novou produktovou řadu podílových fondů ESG Mix – ESG Mix 10, ESG Mix 30 a ESG Mix 50. Součástí portfolia těchto smíšených podílových fondů jsou dluhopisy a akcie vydávané firmami, které splňují standardy odpovědného a udržitelného podnikání. Čísla v názvech fondů označují podíl akciové složky.

„Nová produktová řada ESG Mix umožní i drobným investorům investovat prostřednictvím podílových fondů do firem zohledňujících principy udržitelnosti. Již koncem loňského roku představila Česká spořitelna komplexní ESG investiční řešení pro vyšší klientské segmenty,“ říká Roman Choc, šéf tribu Wealth Management České spořitelny.

„Smíšené fondy ESG Mix budou dostupné všem retailovým segmentům, investice klienta bude možná již od několika stovek korun a ESG Mixy budou samozřejmě vhodným cílem i pro pravidelné investování,“ dodává Roman Choc.

„Veškeré podkladové investice v ESG Mix fondech budou muset splňovat minimální standardy v oblasti environmentálních, sociálních a korporátních kritérií stanovených Erste Asset Management,“ říká Martin Řezáč, šéf české pobočky Erste Asset Management, která fondy spravuje. Investiční styl a tedy i výkonnost ESG Mix fondů by měly být podobné jako u ostatních srovnatelných smíšených podílových fondů.

„Cílem je dosahovat totožného výnosového potenciálu při daném riziku, jako to známe u tradičních smíšených fondů,“ zdůraznil Martin Řezáč.

Udržitelné investování se stává novým standardem, jde o celosvětový trend nejen v oblasti financí. ESG investování integruje pohled na oblast životního prostředí, společensko-sociální klima, správu věcí veřejných i firemní politiku ve vztahu vůči zaměstnancům i obchodním partnerům jako ucelený investiční přístup.

Rozhovor s Martinem Řezáčem najdete na youtube: https://youtu.be/9lJJkQQrggk

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.