« Zpět

Lidé narození ve znamení Berana jsou největšími požitkáři a utrácejí nejvíce peněz

| 25. března 2013 - 12:18 | Zprávy | Karty

Z průzkumu Citibank Europe plc realizovaného mezi držiteli Citi kreditních karet vyšlo mimo jiné najevo, že používání kreditních karet se liší nejen podle pohlaví a věku, ale i podle toho, v jakém slunečním znamení se lidé narodili. Celkově „největšími utráceči“ jsou lidé narození ve znamení Berana, jejichž útraty představují téměř 10 % z celkového objemu útrat Citi kreditními kartami v loňském roce. Naopak nejspořivějšími jsou z tohoto pohledu Štíři. Rozdíl v objemu útrat mezi držiteli Citi kreditních karet narozených v těchto znameních činil v roce 2012 téměř 200 milionů korun. V rámci průzkumu bylo analyzováno nákupní chování držitelů Citi kreditních karet napříč všemi segmenty nakupování, jako např. maloobchod, cestování, obchody s oblečením, restaurační zařízení či prodejny automobilů za rok 2012.

 

„Analýza nákupního chování našich klientů podle slunečních znamení přinesla zajímavé výsledky, z nichž některé potvrzují, ale jiné naopak vyvracejí charakteristické rysy připisované astrology jednotlivým znamením,“ říká k výsledkům průzkumu Veronika Špaňárová, ředitelka retailového bankovnictví Citibank.
 
Každodenní nákupy jsou prioritou mužů Býků 
Celkově nejvíce utrácejí kreditními kartami v maloobchodě muži narození ve znamení Býka, o kterých hvězdy říkají, že mají schopnost s financemi dobře hospodařit, avšak občasné utrácení jim není cizí. Objem útrat mužů Býků dosáhl v loňském roce necelých 7 % všech útrat zaplacených Citi kreditními kartami v maloobchodě.
 
Nejspořivější jsou při každodenních nákupech 
Štíři Na opačné straně žebříčku se umístili opět Štíři, a to mezi muži i ženami. Štíři jsou podle výsledků průzkumu ze všech znamení nejspořivější a nejmenší částky vynaloží právě i na nákup potravin a zboží každodenní potřeby. Pro lidi narozené ve znamení Štíra je typické uvážlivé šetření, které se však čas od času může nečekaně proměnit v záchvat bezhlavého utrácení. Pokud se zaměříme jen na něžnější pohlaví, tak zjišťujeme, že nejvíce investují do každodenních nákupů ženy narozené ve znamení Ryb, pro které je však podle hvězd a astrologie charakteristický spíše rozvážný přístup k nakládání s finančními prostředky. Ženy
 
Ryby však i přes velký každodenní nákupní apetit utratí skoro o polovinu méně než muži Býci. Rozdíl v útratách v maloobchodě provedených Citi kreditními kartami mezi Býky a Štíry dosahuje za loňský rok 60 milionů korun. Pokud bychom mohli spekulovat, tak by si za tyto peníze mohly Štírky pořídit kolem 3-4 tisíců párů krásných luxusních značkových bot nebo kolem 2 tisíc krásných luxusních značkových kabelek. Muži Štíři pak třeba 30 luxusních aut či o několik méně plnokrevných hřebců nebo naopak více luxusních náramkových hodinek.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.